2010. január 25., hétfő

Vadas (nem csak) gyerekeknek

Ez az étel hús nélkül is lehet teljes értékű,a zabpehelynek köszönhetően.A zabpehely ugyanis gazdag fehérjében,vasban,kalciumban,magnéziumban,B1 vitaminban stb.Emellett magas a rost tartalma is.
Én úgy ismerem a vadas mártás elkészítését,hogy cukrot kell hozzá karamellizálni,de ez simán elhagyható,mert a zsenge sárgarépa eleve édes ízt kölcsönöz.

Hozzávalók:
  • 4 szál zsenge sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 3-4 marék zabpehely
  • babérlevél ,tengeri só
  • 1.5 dl növényi tejföl vagy tejszín
  • olíva olaj
  • citrom
A zöldségeket felkarikázom,kevés olajon kevés vízzel,babérlevéllel megpárolom.A zöldségeket lehet bővíteni még hagymával,zellerrel,ízlés szerint.Ha megpuhultak,felöntöm vízzel,hogy jól ellepje.Ha forró,belekeverem a zabpelyhet.Kicsit állni hagyom,majd botmixerrel pürésítem.Beleöntöm a tejfölt/tejszínt,sózom és citromlét facsarok bele.Ilyenkor esetleg lehet még egyet rottyantani rajta.Köretnek mi zsemlegombócot vagy tésztát szoktunk enni hozzá.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Hajni!

Ezt a receptet majd kipróbálom! Jól hangzik!
A blogodat nézve, jó látni, hogy zajlik az élet Varsóban is... Mi majd jövőhéten megyünk vissza két hónapos magyarországi telelés :) után. Szervezhetnénk egy újabb babás-mamás találkozót akár nálunk is!

Letícia

Great írta...

Szia Leticia, nem en keszitettem, de szerintem isteni finom lehet, tudod mi harman irjuk ezt a blogot. a tali miatt meg irok mailt jo? puszi